Świadczmy usługi w zakresie gastronomii oraz cukiernictwa w miejscach wskazanych przez Klienta od 1992 roku.
Pracujemy na wszelkiego typu salach i obiektach dopuszczonych przez powiatowe stacje sanitarno-epidemiologiczne do organizacji imprez okolicznościowych na terenie małopolski i śląska .
Od sezonu 2016 poszerzyliśmy działalność o organizację imprez w plenerze.
Firmowa Karta Dań
GASTRONOMIA - WESELE JEDNODNIOWE
- OBIAD: dowolna zupa z karty dań, cztery gatunki mięs na półmiskach, dodatki, zestaw surówek, kompot;
- DANIA GORĄCE: trzy dowolne z karty dań (za wyjątkiem dań na specjalne zamówienie);
- ZIMNA PŁYTA: mięsa pieczyste, szynki w auszpiku, szynki tradycyjne, kiełbasy swojskie, tymbaliki drobiowe, galareta wieprzowa, zestaw śledzi, ryba na zimno, marynaty, świeże warzywa, deski serów, zestaw sałatek do zimnej płyty, pieczywo;
- OWOCE SEZONOWE
- DESER
- ZIMNE NAPOJE BEZ LIMITU
- KAWA I HERBATA W FORMIE BARKU KAWOWEGO
CENA ZA OSOBĘ Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ OD 140 ZŁOTYCH
GASTRONOMIA - WESELE I POPRAWINY
- DZIEŃ WESELA - PROPOZYCJA JAK WYŻEJ
- DZIEŃ II POPRAWINY
- OBIAD DWUDANIOWY SERWOWANY DO STOLIKÓW (WYBÓR Z KARTY DAŃ).
- DANIA GORĄCE: dwa dowolne z karty dań (za wyjątkiem dań na specjalne zamówienie);
- ZIMNA PŁYTA: mięsa pieczyste, szynki w auszpiku, szynki tradycyjne, kiełbasy swojskie, tymbaliki drobiowe, galareta wieprzowa, zestaw śledzi, ryba na zimno, marynaty, świeże warzywa, deski serów, zestaw sałatek do zimnej płyty, pieczywo;
- OWOCE SEZONOWE.
- ZIMNE NAPOJE BEZ LIMITU.
- KAWA I HERBATA W FORMIE BARKU KAWOWEGO.
CENA ZA OSOBĘ Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ OD 180 ZŁ
STUDNIÓWKA
WARIANT I
- ZIMNA PŁYTA (serwowana na półmiskach): dwie dowolne sałatki z karty dań, wędlina (trzy rodzaje), marynaty, świeże warzywa, deski serów, pieczywo, kanapki bankietowe;
- I DANIE GORĄCE: kotlet a'la de volay, talarki smażone, dwa rodzaje surówek (bukiet warzywny);
- II DANIE GORĄCE: beouffstrogonow lub barszcz czerwony z pasztecikami;
- PRZEKĄSKI: paluszki, chipsy, orzeszki ziemne solone;
- DESER: ciasto serwowane do kawy;
- ZIMNE NAPOJE: soki pomarańczowe, napoje wieloowocowe Fantic, napoje jabłkowe, woda mineralna gazowana i niegazowana, pepsi;
- KAWA I HERBATA (podawana każdemu oraz barki kawowe);
DLA RODZICÓW BĘDĄCYCH NA STUDNIÓWCE JAKO OPIEKA PRZYGOTOWANY JEST NIEODPŁATNIE DWUNASTOOSOBOWY STOLIK (KOMITET RODZICIELSKI)
DEKORACJA SALI I STOŁÓW GRATIS.
CENA ZA OSOBĘ OD 110 ZŁ.
WARIANT II
- ZIMNA PŁYTA: kanapki bankietowe, kanapki na ciemnym, białym i czosnkowym pieczywie z wędliną, pastami i serami, babeczki bankietowe z nadzieniem gyrosowym, sałatką z piersi kurczaka i ananasem, tymbaliki drobiowe, dwie dowolne sałatki z karty dań, bukiet śledziowy, ryba na zimno na dwa sposoby, mięsa pieczyste, szynka nadziewana chrzanem w auszpiku, smalczyki swojskie z chlebem razowym;
- I DANIE GORĄCE: dowolne danie z karty dań;
- II DANIE GORĄCE: dowolne danie z karty dań;
- PRZEKĄSKI: paluszki, chipsy, orzeszki ziemne solone;
- DESER: ciasto serwowane do kawy;
- ZIMNE NAPOJE: soki caprio w dzbankach, napoje Fantic (butelka szklana), woda mineralna gazowana i niegazowana, pepsi;
- KAWA I HERBATA (podawana każdemu oraz barki kawowe);
DLA RODZICÓW BĘDĄCYCH NA STUDNIÓWCE JAKO OPIEKA PRZYGOTOWANY JEST NIEODPŁATNIE DWUNASTOOSOBOWY STOLIK (KOMITET RODZICIELSKI)
DEKORACJA SALI I STOŁÓW GRATIS.
CENA ZA OSOBĘ OD 120 ZŁ W ZALEŻNOŚCI OD LICZBY GOŚCI
UROCZYSTOŚĆ RODZINNE, KOMUNIE, CHRZCINY, URODZINY, IMIENINY itp.
GASTRONOMIA
KLIENT WYBIERA Z KARTY DAŃ DOWOLNĄ KONFIGURACJĘ POTRAW WEDŁUG SCHEMATU:
- OBIAD: dowolna zupa, dwa rodzaje mięs serwowane na półmiskach (każdy uczestnik ma dwie porcje), zestaw dwóch surówek, ziemniaki (ewentualnie kluska śląska), kompot;
- DANIA GORĄCE: jedno spośród 24 dań podanych na pierwszej stronie karty dań, dowolny dodatek (ziemniaki, frytki, dufinki, kluska śląska, ryż itp.), surówka;
- ZIMNA PŁYTA: zestaw trzech wędlin na półmiskach, tymbaliki drobiowe lub galaretki drobiwe, galareta wieprzowa, marynaty, zestaw śledzi, ryba na zimno, zestaw dwóch sałatek do zimnej płyty;
- DESER
- ZIMNE NAPOJE: sok pomarańczowy caprio, sok jabłkowy caprio, woda mineralna gazowana i niegazowana;
- KAWA I HERBATA
CENA ZA OSOBĘ DOROSŁĄ Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ OD 110 zł
CENA ZA DZIECKO DO LAT 10 75% KWOTY BAZOWEJ
CUKIERNICTWO
KOSZT JEDNEGO CIASTA (WYPIEK DOMOWY) OD 72 zł za szt.
KOSZT JEDNEGO TORTA WRAZ Z DEKORACJĄ OD 120 zł za szt.
CENA PACZKI CIASTA DLA GOŚCI OD 24 zł za szt.
BOŻE NARODZENIE
GASTRONOMIA
WARIANT I
- Karp smażony podany na półmiskach.
- Barszcz czerwony z uszkami ( farsz grzybowy).
- Ryba na zimno w sosach firmowych.
- Śledź zielony w przyprawach.
- Sałatka warzywna – tradycyjna.
- Pieczywo.
- Kawa i herbata w formie barku kawowego.
CENA ZA OSOBĘ Z OBSŁUGĄ 28 ZŁ.
WARIANT II
- Barszcz czerwony z fasolą „jasiek”.
- Kapusta z grzybami.
- Karp smażony.
- Zestaw śledzi.
- Sałatka szefowska.
- Pieczywo.
- Kawa i herbata w formie barku kawowego.
CENA ZA OSOBĘ Z OBSŁUGĄ 30 ZŁ.
WARIANT III
- Barszcz czerwony z pasztecikami.
- Pierogi z grzybami.
- Karp smażony.
- Kapusta z grzybami.
- Sałatka grecka.
- Pieczywo.
- Kawa i herbata w formie barku kawowego.
CENA ZA OSOBĘ Z OBSŁUGĄ 32 ZŁ.