Zupy
- Rosół z kury z makaronem
- Kwaśnica z żeberkami
- Grzybowa z makaronem
- Pomidorowa z makaronem
- Pomidorowa z ryżem
- Gulaszowa
- Koperkowa
- Barszcz czerwony z krokietem
- Barszcz czerwony z uszkami
- Barszcz czerwony z ptysiami
- Żurek z jajkiem na twardo i szynką
- Barszcz biały z białą kiełbasą
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Krem z groszku zielonego
- Grochówka góralska
- Krem pomidorowy z grzankami
Dania mięsne
- „Rycerski mieszek” - saszetki faszerowane mięsem z sosem borowikowym lub firmowym
- “Kij Szefa” - szaszłyk z boczkiem, pieczarką, warzywami
- “Węgierski Bratanek” - placek po węgiersku
- “Grzybowe Kule” - faszerowany pulpet z pieczarką
- “Schabowszczak” - kotlet schabowy panierowan
- “Słodkie podniebienie” - schab z dodatkami owocowymi
- “ Schab po belwedersku” - z nadzieniem szynkowym oraz żółtym serem
- “Schab po czerwińsku” - faszerowany pieczarkami
- “Pieczeń kalifornijska” - pieczeń wieprzowa nadziewana śliwką
- “Gulasz Steniusi” - gulasz wieprzowy
- “Pieczeń wieprzowa po chrzanowsku” - z sosami firmowymi
- “Cyganicha” - rumsztyk po cygańsku
- “Coloseum” - pieczeń starożytnych Rzymian
- “Wesoły Byczek” - rolada wołowa z boczkiem, ogórkiem i cebulką
- “Jaskółcze gniazdo” - rolada mięsna
- “Krwawy Fernando” –stek z wołowiny
- “Mięsny bilard” - klopsiki w sosie
- “Pikantna Rosja” - beouff strogonow
- “Czerwone korale” - faszerowany udziec z indyka
- “Piersiątko kurze” - pierś z kurczaka a’la dewolay
- “Zapiekanka Jacusia” - faszerowana pierś z kurczaka z pieczarką i żółtym serem
- “Nóżka Koguta” - udko pieczone z kurczaka w marynacie własnej
- “Rączka Koguta” - dreamsteak pieczony
- “Pikantny Kur” – pierś z kurczaka w boczku w marynacie
- „Sakiewki żebracze” w sosie z borowików
- “Kotlet Greka” - Plasterek szynki, plasterek żółtego sera, składany w kostkę
- Paszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem
- Udziec wieprzowy, ziemniaki pieczone, kapusta
- Fileciki z kurczaka w cieście naleśnikowym
Dodatki do dań mięsnych
- Ziemniaki gotowane z wody
- Ziemniaki gotowane purre
- Ziemniaki pieczone „ po cabańsku”
- Ziemniaki opiekane w przyprawach
- Talarki smażone
- Świderki smażone
- Frytki smażone
- Dufinka smażona
- Placki ziemniaczane
- Kluska śląska (biała i ciemna)
- Ryż gotowany
- Grzanki na piwie
- Kopytka
Sałatki do dań gorących
- Z białej kapusty:
- tradycyjna z warzywami,
- z ogórkiem, koperkiem, czosnkiem i oliwą,
- z fasolą czerwoną, jabłkiem, marchwią, natką pietruszki i oliwą
- Z czerwonej kapusty
- Z kalafiora
- Z marchwi
- z rodzynkami
- z chrzanem i majonezem
- pomarańczą
- z ananasem
- Z buraków
- Wiosenna
- sałata lodowa, zielona i czerwona sałata, pomidory koktajlowe, czerwona cebula, żółty ser, sosy
- kapusta włoska, por, marchew, ogórek konserwowy, natka pietruszki, sok z cytryny, sos pieprzny
- paprykowo-marchewkowa z porą, papryka, ogórek zielony, pora
- Mizeria ze śmietaną lub octem
- Tzatziki po grecku
Sałatki do zimnej płyty
- Warzywna tradycyjna
- Porowa
- Pieczarkowa
- Ryżowa
- ananas, pierś z kurczaka, kukurydza konserwowa
- zielony groszek, ogórek konserwowy, sos tatarski, jabłko, jajka, sok z cytryny
- Węgierska - kalafior, szparaga, marchew, ogórek konserwowy, fasola
- Szefowska - pora, papryka, jajka, kalafior, seler, papryka, ryż
- Grecka
- Brokułowa – brokuły, jogurt naturalny, majonez, czosnek, płatki migdałowe, filet z kurczaka, ser feta, szczypiorek
Przystawki
- Śledź korek
- Śledź w oleju
- Śledź po japońsku
- Ryba opiekana na zimno
- po grecku z warzywami
- w zalewie octowej z cebulką
- w zalewie pomidorowej z cebulką
- Galareta wieprzowa
- Galareta drobiowa
- Marynaty
-pieczarka, ogórek, bataty, suszone pomidory w zalewie, czosnek, papryczki chili, cebulka
- Tymbaliki drobiowe
- Deska serów
- Bukiet warzyw surowych - ogórek, pomidor, sałata zielona
CIASTA WESELNE
- sernik tradycyjny – z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową
- sernik z owocami – z brzoskwiniami i pianką owocową
- seromakowiec – połączenie sernika i makowca
- makowiec – z bakaliami i polewą czekoladową lub lukrową
- cygan – ciasto makowe z bezą i masą budyniową
- tygrys – ciasto kruche z makiem i masą budyniową , brzoskwiniami , zalane galaretką owocową
- mazurek – z orzechami przekładany masą czekoladową lub serową
- łowiczanka – ciasto mazurkowe , przekładane masą jabłkową i bitą śmietaną
- brzoskwiniowiec – zestaw ciemnych biszkoptów przekładanych serem i brzoskwiniami
- prince polo – biszkopty przekładane masą czekoladową lub orzechową
- wkładka kokosowa – biszkopt orzechowy przekładany masą kawową
- pijak – biszkopty przełożone masą bakaliową , wykończone herbatnikami z alkoholem
- cytrynowiec – biszkopty z masą cytrynową i bitą śmietaną
- trzy bit – biszkopty przekładane masą krówkową i bitą śmietaną oraz alkoholizowanymi herbatnikami
- wafel – dwa biszkopty ciemne , przełożone powidłami , waflami z orzechami i masą czekoladową
- owocówka – biszopt przełożony masą owocową , owoce zalane galaretką na wierzchu ciasta
- babeczki dekoracyjne
- kuleczki dekoracyjne
- rureczki alkoholizowane
- rolady
Dania na zamówienie
- Prosiak pieczony z ziemniakami po Cabańsku + kapusta kiszona
- Prosiak pieczony z kaszą i kapustą smażoną
- Mięsa pieczyste w przyprawach
- Kaczka w pomarańczach
- Kaczka z brzoskwiniami
- Perlica w róży
- Szczupak faszerowany w auszpiku
- Sandacz faszerowany w auszpiku
- Polędwiczki po staropolsku na śliwowicy
- Stół wiejski - swojska kiełbasa, schab pieczony, kurczak z czosnkiem, łopatka z kością, baleron, smalczyki w dwóch gatunkach, ogórki kiszone, kapusta, golonko,salceson
- “FILECIKI W SOSIE POROWYM” (schab pieczony soute)
- “FILECIKI W SOSIE Z BOROWIKÓW (schab pieczony soute)
- “FILECIKI Z SOSEM Z BOCZNIAKÓW’
- “SCHABOWY PRZEKŁADANIEC” - 7 dkg schabu, 7 dkg filet z kurczaka (soute), przekładane plasterkiem szynki i kilkoma smażonymi pieczarkami, sos.
Skład sosu: Pomidor kostka, pieczarka kostka, cebula liście, ziele, pietruszka zielona, przecier pomidorowy, przyprawy, czerwone wino. Serwowane z ryżem, grzanką, kopytkami, surówka.
- “MACZANKA” - Karczek pieczony w całości, chleb tostowy, pieczarka smażona, ser żółty, surówka, sos kminkowy. Wkładane warstwowo: Tost, karczek, tost, karczek, pieczarki, ser żółty.
- „ROLADKA Z KURCZAKA” - w sosie curry, nadziewana pieczarką, serem żółtym, jarzynami, mielonym mięsem. Serwowane z ryżem i surówką.
- „ZAPIEKANIEC” - Filet pieczony soute, zapieczony z dwoma plasterkami pomidora, jednym plasterkiem szynki konserwowej, żółtym serem. Serwowany z frytką, dufinką, ryżem.
- „PIERŚ KOGUTA” - Filet z kurczaka pieczony soute w sosie curry.
- „ZBOCZONY KURCZAK” - Pierś z kurczaka lub dreamstek zapieczony w plastrach boczku surowego wędzonego.
- „INDYK DYREKTOR” - Pierś z indyka, 2 cebule, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka gałki, 0,5 szklanki oliwy, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, wegeta, garść zieleniny, sól, pieprz.
- „KURCZAK PO TATARSKU” - Kurczak pieczony w głębokim tłuszczu, jak pączki.
- PTYSIE Z MIĘSEM I PIECZARKAMI.
- „MICHA MIĘSIWA SZEFUNCIA” – Golonko pieczone, schab w sosie własnym, szaszłyk wieprzowy, karczek pieczony, dreamstic. Wszystko podane w specjalnych podgrzewaczach na stoły.
- „SCHAB PO BUŁGARSKU” – Cieniutkie plastry schabu z szynką, żółtym serem oraz rodzynkami.
- „ŻEBRZYCA” - Pieczone żeberka na ruszcie, ziemniaki opiekane (ćwiartki), sos tzatziki.
- "KOFTA" - grilowane mielone mięso wieprzowe z ziołami na mikście sałat.
- POLĘDWICZKA WIEPRZOWA GRILOWANA NA MIKŚCIE SAŁAT
- ESKALOPKI W SOSIE BOROWIKOWYM LUB CYTRYNOWYM
Dania z makaronami
Wegetariańskie:
- Penne z brokułami lub cukinią lub mixem warzyw sezonwoych z serem parmezan.
- Bavette ze szpinakiem i serem feta lub ze szpinakiem lub suszonymi pomidorami
Rybne i owoce morza:
- Spaghetti z krewetkami - krewetki + pomidorki koktailowe.
- Tagiatelle z łososiem - świeży łosoś z sosem śmietanowo-serowym
Mięsne:
- Lasagne z mięsem - farsz z mięsa wieprzowego, sos pomidorowy, mozarella, beszamel
- Pannea'la Ragou - duszone mięso mielone z sosem pomidorowym
Wszystkie wymienione makarony można zastąpić makaronami ryżowymi, bezglutenowymi w celu realizacji diet.
Dania rybne
- Tuńczyk grilowany w sosie balsamicznym na rukoli z pomidorkami
- Pstrąg pieczony/grilowany
- Łosoś zapiekany z mozarellą i pomidorami lub duszony na parze
Przystawki
- Paluszki z ciasta francuskiego - szynka parmeńska, ser parmezan.
- Koreczki z ogórka zielonego - twarożek, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek.
- Roladka szpinakowo-łososiowa - farsz twaróg z łososiem.
- Tarta na zimno z warzywami sezonowymi
- Bruschetta z pomidorkami - zapieczony chlebuś z pomidorkami
- Roladka z łososia - łosoś faszerowany serkami