Z białej kapusty: - tradycyjna z warzywami, - z ogórkiem, koperkiem, czosnkiem i oliwą, - z fasolą czerwoną, jabłkiem, marchwią, natką pietruszki i oliwą
Z czerwonej kapusty
Z kalafiora
Z marchwi - z rodzynkami - z chrzanem i majonezem - pomarańczą - z ananasem
Z buraków
Wiosenna - sałata lodowa, zielona i czerwona sałata, pomidory koktajlowe, czerwona cebula, żółty ser, sosy - kapusta włoska, por, marchew, ogórek konserwowy, natka pietruszki, sok z cytryny, sos pieprzny - paprykowo-marchewkowa z porą, papryka, ogórek zielony, pora
Mizeria ze śmietaną lub octem
Tzatziki po grecku
Sałatki do zimnej płyty
Warzywna tradycyjna
Porowa
Pieczarkowa
Ryżowa - ananas, pierś z kurczaka, kukurydza konserwowa - zielony groszek, ogórek konserwowy, sos tatarski, jabłko, jajka, sok z cytryny
„KURCZAK PO TATARSKU” - Kurczak pieczony w głębokim tłuszczu, jak pączki.
PTYSIE Z MIĘSEM I PIECZARKAMI.
„MICHA MIĘSIWA SZEFUNCIA” – Golonko pieczone, schab w sosie własnym, szaszłyk wieprzowy, karczek pieczony, dreamstic. Wszystko podane w specjalnych podgrzewaczach na stoły.
„SCHAB PO BUŁGARSKU” – Cieniutkie plastry schabu z szynką, żółtym serem oraz rodzynkami.
„ŻEBRZYCA” - Pieczone żeberka na ruszcie, ziemniaki opiekane (ćwiartki), sos tzatziki.